Sağlıklı Bir Hamilelik
Hamilelik bazen eksik parçaları olan muazzam bir bulmaca gibi hissedebilir. Yol boyunca, doktorunuz, arkadaşlarınız, kitaplar ve makaleler eksik parçaları doldurmaya yardımcı olur. Hamilelik döneminde besleme de, bulmacanın önemli bir parçasıdır ve bu dönemde hem siz hem de bebeğiniz için ihtiyacınız olan besin maddelerinin ne olması gerektiği konusunda ikilemlere düşebilirsiniz. Öyleyse, bu içerik tam sizlere göre! Vereceğimiz beslenme önerileri ile hamileliğiniz oldukça sorunsuz geçecek ve doğumun ardından sağlıklı bebeğinizi kucağınıza alabileceksiniz.
Güçlü Kemikler
Süt ve süt ürünleri + Konserve Sardalye / Somon = Güçlü Bebek Kemikleri
Bebeğinizin kemik gelişimi için günlük 1000 miligram kalsiyuma ihtiyacınız var. Kalsiyuma ihtiyaç duyan aslında yalnızca bebek değil, sizler de gerektiği kadar kalsiyum almalısınız. Yetersiz kalsiyum alımı, annelerde kemik kaybı ve diş hasarına neden olabilir. Ayrıca yaşınız ilerledikçe, kemik erimesi ihtimalini en aza düşürmek için kalsiyum almanız gereklidir.
DAHA FAZLA Kalsiyum Kaynakları: Güçlendirilmiş tahıllar, ekmek, yulaf ezmesi, portakal suyu, kara lahana.
Mide Bulantısını Önleme
Kızarmış Ekmek + Elma + Zencefil Çayı = Özellikle Sabah Görülen Mide Bulantısını Önleme
Soda ve tuzlu krakerlerini yatağınızın yanında tutun ve sabahları kalkmadan önce birkaç ısırık alın. Düz pirinç, patates püresi, kuru hububat veya yoğurt mide bulantısını önlemek için oldukça iyi seçeneklerdir. Bu gıdaları düzenli aralıklarla yiyerek kan şekeri seviyenizi sabit tutacağınızdan, bu da mide bulantınızın önlenmesine yardımcı olur.
Daha Fazla Mide Bulantısı Önleyiciler: Nane; Karpuz veya diğer narenciye olmayan meyveler.
Hücre Büyümesi Ve Onarımı
Tavuk + Yoğurt + Fındık = Hücre Büyümesi ve Onarımı
Protein açısından zengin gıdalar bebeğinizin yanı sıra sizin doku büyümeniz için de hayati önem taşır. Gebeliklerde protein alımı plasentanın, göğüslerin, rahmin ve annenin kan hacminin büyümesi için gerekli olan protein miktarını karşılaması gerekir ve protein hamilelikte yaşanan değişikliklerle vurgulanan hücreleri onarır.
DAHA FAZLA PROTEİN KAYNAKLARI: Fasulye, yumurta, düşük cıva oranı olan balıklar, sığır eti, kuzu eti, günlük ürünler, fıstık ezmesi.
Bebeğinizin Beyin Gelişimi ve Sağlıklı Gözler
Balık + Zeytinyağı + Avokado = Sağlıklı Bebek Beyin Gelişimi
Günlük kalori alımı, bebeğinizin beyini ve gözleri için önemli olan, yüzde 25 ila yüzde 30 arasında sağlıklı yağlardan oluşmalıdır. Sağlıklı yağlar, fetal hücrelerin oluşumunda esas yapı taşlarından biridir. Balıktaki yağın beyin dokusu ve merkezi sinir sisteminin gelişimine katkıda bulunduğu bilinen bir gerçektir. Ancak, hamilelikte balık tercih edilirken, anneye zararı olmayacak cıva oranı düşük balıklar tercih edilmelidir.
DAHA FAZLA KAYNAKLAR: Kanola ya da keten yağı, fındık, tofu tohumları
Erken Doğumu Engellemek İçin
Çilek + Kırmızı Biber + Kavun = Erken Doğum Engelleme
Yeterli miktarda C vitamini alımı (günde en az 80 miligram) erken doğumdan kaçınmaya yardımcı olabilir. Çünkü C vitamini, amniotik membranlar da dahil olmak üzere vücudunuzdaki zarları güçlendirmeye yardımcı olur, eğer güçsüz kalırsanız, erken doğum meydana gelebilir.
C vitamini bakımından zengin gıdalar demir emilimini de artırır; Bu mineral kandaki oksijen taşıyan hemoglobin yapısı için gereklidir.
DAHA FAZLA C VİTAMİNİ KAYNAKLARI: mango, domates, turunçgiller, brokoli.
Demir Kaynakları
Yalın Kırmızı Etler + Ispanak = Kırmızı Kan Hücresi Üretimi
Demirin başlıca görevi, kırmızı kan hücrelerinde hemoglobin üretmektir; oksijeni dokularınıza ve fetusa taşıyan şey budur.
B6 ve B12 vitaminlerine (ikisi de protein gıdalarında bulunur) ihtiyacınız var. Bu vitaminler, bebeğin ve annenin proteini, karbonhidrat ve yağlarda enerji ve doku oluşturmak için yardımcı oluyor.
DAHA FAZLA DEMİR KAYNAKLARI: , Karaciğer, pekmez, konserve istiridye, pancar, yeşil yapraklı sebzeler.
Düzenli Bağırsak Faaliyetleri
Tam Tahıllar + Su = Düzenli Bağırsak Faaliyetleri
Doğum öncesi, vücutta yaşanan değişikliklere bağlı olarak kabızlık meydana gelebilir ve bu hamile anne adayı için oldukça sıkıntılı bir duruma neden olur.
Kabızlığı önlemek için diyetinizde lifli gıdaların bulunması gereklidir (yaklaşık 25 ila 35 gram gerekecektir.) Her sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeğinde yaklaşık 10 gram almaya çalışın ve gün içinde bol bol su içmeyi unutmayın; sıvılar olmadan tüketilen lifli gıdalar harekete geçmeyecektir.
DAHA FAZLA LİF KAYNAKLARI: Fasulye, meyveler, sebzeler.